Niinpä, siinäpä vasta pulma.

En siis päässyt opiskelemaan ensisijaiseen vaihtoehtooni. Yllättävää kyllä, mua ei edes pahemmin vituttanut koko asia, kun sain asian tietää pari viikkoa sitten. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla sain tietää, että mut on hyväksytty opiskelemaan alaa x. Voin sanoa, että olin erittäin hämmentynyt kyseisestä uutisesta, mähän tein koko hakemuksen melkeinpä vitsillä. Olen kuitenkin päättänyt sivuuttaa tämän oivan mahdollisuuden, koska pystyn periaatteessa opiskelemaan samat asiat avoimen väylän kautta. Kyseessä on siis yksityinen oppilaitos paikkakunnalla x. Kuten arvata saattaa, kustannukset ovat myös sen mukaiset. Raha ei tosin ole mulle ongelma, selviäisin lukukausimaksusta helposti, mutta kun on pihi luonteeltaan, niin minkäs sille mahtaa...

Mä olen myös pohtinut sitä, että olenko mä hakenut tietyille aloille mun vanhempien ja sukulaisten painostuksesta. Ehkä se syy, miksen ole päässyt opiskelemaan, on pohjimmiltaan se, että mä sisimmässäni tiedän, ettei ala x ei ole mun juttu. Mun veri vetää musiikkilalalle ja ennenkaikkea lavalle. Puhuin itse asiassa tästä perjantaina mun ystävän kanssa. Me ollaan aikoinaan soitettu samassa orkesterissa, ja opiskeltu samassa musiikinteorian ryhmässä. Aihe lipsui väistämättä pääsykokeisiin ja opintoihin. Tuolloin lausuimme ystäväni kanssa tismalleen saman lauseen samaan aikaan "Mä olen aina sanonut, että mä en tee musiikista ammattia." Vaan kuinka ollakaan, ollaan molemmat melko varmasti hakemassa taideyliopistoon ensi yhteishaussa. 

Mussa on myös hiukan rappioromantikon verta. Mä myös haluaisin omistaa oman musiikkikahvilan, ja musiikkikirjakaupan. Voi, näen jo itseni hillumassa rennoissa vaatteissa hytkymässä tiskillä, kuunnellen jotain kevyttä ja iloista musiikkia. Yksi toinen mun romanttisista haaveista on kohdata mun unelmien mies Museum of modern artissa, New Yorkissa. Ei, elämä ei seilaa kuin sinkkuelämässä. 

Jos tätä blogia sattuu lukemaan joku, joka jäi myös ilman koulupaikkaa. Ei hätää, sä et ole typerä. Nyt ei vaan ollut sun vuoro, kenties se on vuoden - kahden päästä.